Welkom iedereen, bij deze officiële forums handleiding. In dit artikel geven we uitleg over veel functies die we hebben in onze forums, met de personalisatie van je account en de gedeeltes van de forums.

1. Gedeeltes van de forums/deelforums + hun gebruik
2. Account details + personalisering
3. Plaatsen van berichten
4. Andere

1. Gedeeltes van de forums
Official CubeCraft Games Newsboard
JAVA EDITION NEWS: Hier is het middelpunt voor alle Java Editie updates die we uitbrengen. Of het nu een uitverkoop is, of een hele spelmodus, hier is de plaats om alles te bekijken.

BEDROCK EDITION NEWS: Hier is het middelpunt voor alle Java Editie updates die we uitbrengen. Of het nu een uitverkoop is, of een hele spelmodus, hier is de plaats om alles te bekijken.

OTHER UPDATES: Hier is de minder belangrijke, kleine update plaats. We zetten kleine dingen, zoals competitties, en alles waarbij jij betrokken kan zijn, net als alles mededelingen of waarschuwingen die we zouden willen aankondigen.

OFFICIAL RULES: Dit zijn de regels. Alle spelers moeten zich houden aan deze regels, en zijn automatisch gebonden aan deze servicevoorwaarden, of je het nu gelezen hebt of niet. Dit is er om de server een kindvriendelijke, aantrekkelijke community te maken voor jou. Als je iemand vindt die deze regels overtreedt, rapporteer ze dan astublieft: https://reports.cubecraft.net. Je kan ook onze regels bekijken op https://www.cubecraft.net/rules/

General
SUGGESTIONS: Heb je ooit dat ene idee gehad waarvan je weet dat het een geweldig spel zou zijn? Of een klein vanity voorwerp dat wat pit zou brengen aan de server? Hier is de plaats om dat voor te stellen! Onze community en staf zullen hun meningen geven, om te helpen je idee te transformeren in een kunstwerk!

BUG REPORTS: Heb je een spelbrekende bug gevonden en is er een oplossing voor nodig? Of heb je een spellingsfout in het menu gevonden? Maak een paar screenshots, of herdoe de bug en maak er een video van, en we zullen het herstellen!

SUPPORT: Heb je hulp nodig voor iets op de server? Aarzel niet om een artikel over je vragen te maken -- onze communityleden en staf zullen je graag helpen!

STAFF APPLICATIONS: Dit is de plaats waar je staf applicaties informatie en stussen kan zien. Als je een developer of designer wil worden, kijk dan hier: https://jobs.cubecraft.net

Game Discussion
LEADERBOARDS: Een link naar onze online leaderboards!

EGGWARS: Praat over ons geweldig, eiverpletter spel!

SKYWARS: Praat over een hoog bevindend, snel tempo spel met interessante spel mechanica in onze versie van Skywars!

LUCKY ISLANDS: Praat over hoeveel geluk je voelt in ons op geluk gebaseerd spel. Voel je het geluk?

MINERWARE: Praat over onze mini spellen-gekheid, een versie van "WarioWare"!

PVP: Praat over gameplay in Assassionations of Free-For-All, en pronk met jouw PvP skills in duels!

FEATURED GAMES: Praat over één van onze, constant veranderende, featured games!

TOWER DEFENCE: Nood aan strategietips? Bekijk er hier van experts!

PARKOUR: Deel jouw ongelooflijke spring skills of praat over dat ene blokje dat onmogelijk is om te bereiken!

OTHER GAMES: Praat over alle andere spellen die hier nog niet zijn besproken.

Community Corner
INTRODUCTIONS: Je wil dat wat community leden je opmerken? Maak een goede eerste impressie, en schrijf je introductie hier! Praat over je hobbies, dingen die je interessant vindt en meer.

ARTWORK: Heb je wat meningen nodig over je kunst? Of wil je een open verzoek bericht maken voor de community? Hier is de plaats om dat te doen!

OFFICIËLE COMPETITIES: Al de berichten over onze geweldige officiële competities, zoals Verhaal Competities of Selfie Competities.

COMMUNITY GAMES: Informatie over ons tweewekelijks community evenement! Je kan meer meer informatie over Community Games [HIER] vinden. (https://www.cubecraft.net/threads/what-is-community-games.198585/).

MAP SUBMISSIONS: Je kan je ongelooflijke, zelfgemaakte, map hier indienen! Meer informatie over het indienen van je map kan je [HIER] vinden. (https://www.cubecraft.net/threads/map-submission-read-this-before-submitting.219318/).

MINECRAFT CREATIONS: Heb je iets gebouwd waar je trots op bent? Maak een paar screenshots en vraag voor wat meningen!

YOUTUBE: Stuur je Youtube videos hier, en krijg wat meer aandacht door het spelen van spellen op de server! Opgelet: Het uploaden van enige content dat niets met CubeCraft te maken heeft, kan ervoor zorgen dat je bericht verwijderd wordt.

PLUGINS/CODE: Wil je tonen wat je gemaakt hebt? Post het hier!

EVERYTHING ELSE: Al het andere, zoals dingen die niets te maken hebben met CubeCraft en plezier komt hier!

Ban Department
REPORTING TUTORIALS AND GUIDELINES: Lees deze berichten voor het rapporteren om extra informatie te hebben die je zou kunnen helpen, of enige mededelingen dat je gemist hebt.

REPORT A PLAYER: Klik hier om naar de rapporteer website te gaan!

APPEALS: Dit brengt je naar de appeals website: https://appeals.cubecraft.net .

STAFF FEEDBACK: Denk je dat een staflid z'n rechten misbruikt en je wil er iets van zeggen? (Bewijs het en) Maak een bericht hier.

2. Account Persoonlijking:​
Hier zullen we praten over hoe je jouw account kunt aanpassen om het zo knus te maken zoals je zelf wenst!

CHANGE USERNAME: Dit is de plaats waar je de mogelijkheid hebt om je gebruikersnaam te veranderen (zolang het niet in gebruik is door iemand anders). Je hebt deze mogelijkheid vanaf dat je tien berichten op de forums haalt.

PERSONAL DETAILS: Dit is een overzicht van de verschillende dingen die je kan doen, die we hieronder zullen bespreken.

SIGNATURE: Dit is een plek waar je de mogelijkheid zal hebben om een automatische handtekening te hebben. Dus van zodra je iets post, zal hij er automatisch bij staan.

CONTACT DETAILS: Dit is de plek waar je je email kan veranderen van je account, en social media kan toevoegen waar je actief op bent.

PRIVACY: Dit is de plek waar je jouw privacy instellingen kan veranderen zoals online privacy, geboortedatum privacy, wie er jouw profiel kan bekijken, en wie jou conversaties kan sturen.

PREFERENCES: Verander je tijdzone, en andere notificaties.

ALERT PREFERENCES: Verander welke notificaties je kan krijgen van berichten in een thread, profiel post, prestaties of artikels.

AVATAR: Verander je profielfoto naar alles dat gepast is, wat zal worden gezien wanneer je iets post op een thread of op een profielpost. Maak het herkenbaar!

PASSWORD: Verander je wachtwoord hier.

YOUR NEWS FEED: Volg de activiteit van de mensen die je volgt hier, met de vind ik leuks en profielposts erbij!

INBOX: Dit is de plek waar je conversaties kan beginnen. Om een conversatie te beginnen, klik je op "start a new conversation", steek er al de deelnemers in (hun forum naam), een onderwerpstitel en jouw bericht voor hun. Weet astublieft dat al het slechte dat je stuurt gerapporteerd kan worden, en dat het zou kunnen leiden tot een gepaste straf.

ALERTS: Je zal een notificatie krijgen voor alles waar je op hebt geantwoord, of het nu een thread of een profielpost is. Je hebt ook de mogelijkheid om een thread of een heel forum te bekijken door te klikken op "Watch Thread/Forum"

LIKES YOU'VE RECEIVED: Kijk naar je gelikete posts door je peers.

YOUR CONTENT: Kijk naar al de dingen die je gepost hebt op de forums.

PEOPLE YOU FOLLOW: Kijk naar de mensen die je volgt.

PEOPLE YOU IGNORE: Er is een mogelijkheid op Xenforo waarbij je iemand kan negeren, en alle activiteit dat ze doen blokkeren voor jouw gemak -- ze zullen hier getoond worden. Dit is uitgeschakeld voor een staflid, voor het geval ze iets belangrijk zeggen.

TWO-STEP VERIFICATION (aanbevolen voor veiligheidsredenen): Dit is een zeer belangrijke optie als je je account veilig wil houden. Hierop klikken zal je klaarmaken voor de in twee stappen verificatie voor je forums account. Eenmaal je je wachtwoord hebt bevestigd, kan je je 2-SA zetten zoals je wilt.

3. Posting on the Forums:​
Posting on the Forums:​

Gefeliciteerd! Je hebt je account opgezet zoals je zelf wil. Om nu in de community te geraken, moet je beginnen posten.

Om een bericht te posten, moet je simpelweg een thread vinden om een bericht op te plaatsen. Zoek door onze vele forums hier. Kijk door onze éénendertig verschillende forums, vind een thread om op te posten, en post iets zolang het te maken heeft met de thread!

Besef astublieft dat alle posts die niet passen bij het onderwerk verwijderd zullen worden, en je zal gewaarschuwd worden, in woorden en systematisch. Als je zo doorgaat, zal je verbannen worden van de forums. Stafleden zullen hierover de laatste beslissing nemen.

UPLOADING A FILE: Als je een bestand wil uploaden op de forums, klik dan op "upload a file" vanonder, en het zou je bestandenmap moeten openen, waardoor je je bestand zal vinden dat je wil uploaden (vooral gebruikt voor schreenshots / afbeeldingen). Het systeem zal je de optie geven om de bestanden daar te houden - gebruikers zullen moeten klikken op het bestand om het te bekijekn, gebruiken als thumbnail - wat een kleine versie van je afbeelding is, of als een volledige afbeelding - wat de volledige resoultie zal geven van je geüploadede foto. Klik "preview" onderaan om naar je meesterwerk te kijken voor het posten! Veel plezier!

4. Others

MEMBER LIST: Dus, je bent nu al een tijdje op de forums. Je kunt nu proberen de ledenlijst te halen (die je [hier] kan zien (https://www.cubecraft.net/members/)). Hoe geraak je op de ledenlijst? Om op de lijst te geraken, moet je het onderste berichtenaantal of het aantal likes passeren. Deze worden allemaal behaald in verloop van tijd, en het heeft veel inzet nodig. Succes!

STAFF ONLINE: Als je snel een staflid wil vinden om een kleine vraag te stellen, kan je als je naar het forums hoofdblad gaan, kijken aan de rechterkant van je scherm ( of het onderste bij telefoons) zal je het stafteam tonen dat momenteel online is en je graag zou helpen!

Vraag astublieft je vragen aan oftwel een mod of een helper; andere stafleden zouden je misschien negeren aangezien het helpen van spelers niet hun taak is.