Om erachter te komen waarom je spel niet werkt zoals verwacht, of als je “lag” ervaart, moeten we informatie krijgen over het netwerkpad tussen jou en de server.

De makkelijkste manier om dit te doen is aan de hand van een tool genaamd MTR.

Op Windows met WinMTR:
Download WinMTR hier: https://sourceforge.net/projects/winmtr/
Klik met de rechtermuisknop op WinMTR en op ‘Run as Administrator’ - Zorg ervoor dat je dit programma in je firewalls en anti-virussoftwares toegang geeft tot het internet.
Vul play.cubecraft.net in in het ‘Host’ vak en klik op ‘Start’.
Sta toe om ongeveer 100 pakketten te versturen voor een grondige test. Klik dan op ‘Stop’.
Druk op de ‘Export as TXT‘ knop en sla dit op naar je desktop of ergens anders waar je het kan vinden op je computer.
Zend het bestand naar ons via e-mail, chat of een andere methode.

Op Mac:
Installeer Homebrew, je kan hier instructies vinden: https://brew.sh/
Open een terminal (door de zoekfunctie rechtsboven in de hoek).
Voer brew install mtr uit - dit zal de mtr software installeren.
Vul het volgende commando in: sudo /usr/local/sbin/mtr -rwbc 100 play.cubecraft.net
Je zal de vraag krijgen of je je Macwachtwoord wilt invullen. Dit is normaal.
Wacht ongeveer 2 minuten zodat het kan afronden.
Kopieer het resultaat en stuur het naar ons via e-mail, chat of een andere methode.

Op Linux:
Installeer mtr door middel van je pakketbeheer.
Voer het volgende commando uit, het liefst als root: mtr -rwbc 100 play.cubecraft.net
Wacht ongeveer 2 minuten tot het is afgerond.
Kopieer het resultaat en stuur het naar ons via e-mail, chat of een andere methode.