Artikelen over: Java Editie

Hoe join ik CubeCraft? (Java Editie)

Op zoek naar Bedrock Edition? Bekijk Hoe join ik CubeCraft? (Bedrock Edition)
CubeCraft Java Editie is nu bijgewerkt naar Minecraft-versie 1.19.x. Het is niet langer mogelijk om CubeCraft te spelen vanaf versie 1.8 tot en met 1.18.x.

Stap 1. Open Minecraft Java Editie en selecteer de versie die je wilt spelen. We ondersteunen alle versies 1.19.x en hoger.

Stap 2. Klik op "Multiplayer" op het hoofdscherm.

Stap 3. Klik op "Server toevoegen".

Stap 4. Vul de gegevens in.
Servernaam: CubeCraft Games
Serveradres: play.cubecraft.net
Server resource packs: Ingeschakeld (hiermee kunnen we automatisch resource packs naar je sturen).

Stap 5. Dubbelklik op de vermelding "CubeCraft Games" en geniet van het spelen op CubeCraft!

Problemen die je mogelijk tegenkomt

Soms kun je niet verbinden met de server. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Hieronder vind je een korte lijst met problemen die je mogelijk ondervindt, samen met een oplossing.

Your account has been banned
Je wordt verbannen wanneer je een van onze regels overtreedt. Controleer alsjeblieft dit artikel over hoe je (mogelijk) kunt worden gedeblokkeerd: https://help.cubecraft.net/nl/article/team-cubecraft-bereiken-2c4ft5/

Your connection has been blocked
Geblokkeerde verbindingen zijn ontwikkeld om het aantal regelovertredingen te verminderen, met name valsspelers die hun bans ontwijken door van IP-adres te wisselen. Raadpleeg dit artikel voor meer informatie: https://help.cubecraft.net/nl/article/geblokkeerde-verbindingen-aod7sq/

Je internetverbindingssnelheid is traag​
In veel gevallen ervaren spelers een onvoldoende internetverbindingssnelheid waardoor het moeilijk is om verbinding te maken met onze server. Meestal lost het eenvoudigweg resetten van je router het probleem op. Als je nog steeds geen verbinding kunt maken met de server, probeer dan andere items te ontkoppelen die mogelijk je internettoegang beperken (smart-tv's, spelconsoles, smartphones, enz.).

De server is offline voor onderhoud​
Als je een bericht ontvangt waarin staat dat de server offline is voor onderhoud, betekent dit dat niemand op dat moment kan verbinden. Wees geduldig en probeer later opnieuw verbinding te maken.

Mojang's servers zijn offline voor onderhoud​
Als je een bericht ontvangt waarin staat dat de servers van Mojang offline zijn voor onderhoud, betekent dit dat niemand kan verbinden. Je zult geduldig moeten zijn en later proberen verbinding te maken.

Verouderde versie​
Als je een bericht ontvangt dat je een verouderde versie gebruikt, moet je je launcher opnieuw starten en updaten naar een van onze compatibele versies.

We hopen dat je plezier beleeft aan het spelen van al onze games. Als je andere ondersteuning nodig hebt, bekijk dan de ondersteuningspagina's op deze website of start een chat met ons.

Bijgewerkt op: 24/02/2024